Ergobaby реплика? Не, благодаря!

В търсене сте на перфектната ергономична раница за бебе? Прекарали сте доста време в ровене , четене и събиране на мнения и сте стигнали до заключението, че искате да сте сгушени в нежната прегръдка на Ergobaby (Ергобейби) – марката, която е еталон за най-високо качество и безценен помощник на хиляди семейства по света от 2002г. насам. Е, разбираме Ви, всеки иска да направи най-добрият избор , що се отнася до детето му.

Идва ред на втората част… финансовата част.

След всички покупки за бебето, най-вероятно вече сте на тръни дали и това няма да е поредната скъпоструваща вещ. Попадате на различни оферти и с изненада откривате страхотни и доста примамливи предложения, често не просто на половин цена, а дори и повече.

„Ооо, да! Ето това е сделка! Купувам!” 

Какво обаче се случва в действителност?

Към днешна дата Ergobaby си остава най-популярната марка ергономични раници. Уви, това е и марката с най-голям брой фалшификати. Въпреки, че от Ергобейби се опитват всячески да се справят с тях, лесно може да попаднете на менте и да влезете в капана на „невинни” търговци, които се кълнат, че раниците са оригинални, просто си „имат канал да ги купуват по-евтино”. Всъщност, това е само една от многото версии, които ще чуете за произхода на тези продукти, често с цена доста под пазарната.

Сгушени е официален представител на Ergobaby в България. Освен това Сгушени е и специализиран магазин за бебеносещи пособия и за нас на първо място е безопасността на вашето бебе!

Ето защо, решихме,че трябва да ви запознаем с рисковете, които крият фалшивите ерго раници, а те никак не са за подценяване.

Разликите между оригинална и фалшива раница, често не се забелязват с просто око, китайските ментета определено могат да заблудят и опитен човек. Но така или иначе разликите съществуват  и има начин да се провери дали държите оригинална раница. Започваме от това, че продуктите на Ергобейби преминават през редовни и различни тестове за безопасност, които гарантират , че купувате продукт, който отговаря на международни стандарти за безопасност и предоставя най-високо ниво на качество, като започнете от конците, през катарамите, платовете, конструкцията, та дори до кутията, в която пристига раницата. А когато става въпрос за бебешки продукти, стандартите, които трябва да се покрият, са още по-високи.

Един от най-опасните моменти, е че платовете са с неясен произход , не се знае с какви бои, фиксатори на цветовете и химични съединения са били обработени, как са били съхранявани и съответно не притежават никакви сертификати. По какъв начин това може да се отрази на Вас и вашето бебе? Бебешката кожа е изключително нежна и все още няма добра защитна бариера. Затова всяко докосване и триене на кожата в компрометирани повърхности крие рискове. Често в периодите на зъбоникнене, бебетата дъвчат/смучат презрамките на раниците, за да чешат сърбящите ги венци. Боите и химикалите безпрепятствено навлизат в устната кухина и могат да бъдат предпоставка за бъдещи проблеми.

Това, което сме виждали ние при носене в ergobaby реплика : бебешко боди, оцветено в синьо (какъвто беше цвета на раницата) ; бебе с ясно изразен обрив около устата, който майката съобщава, че се е появил , откакто ползват раницата, а бебето смуче презрамките.

Друг опасен момент са конците, копчетата и най-вече катарамите. Функцията на катарамите е да държат раницата закопчана за тялото на родителя , така че бебето да се носи безопасно. Високият клас катарами са тествани за издръжливост и гарантират сигурност , дори и при силен натиск,  много голяма тежест и дългогодишно ползване. Често при репликите се усеща как катарамата леко „играе” , възможно е при силен натиск и да се отвори/счупи.

Репликите се различават и по още едно нещо… Размерите.

Някои от фалшивите раници са с доста умалени размери, сравнени с оргиналите. Това означава, че раницата бързо ще стане тясна и неудобна за вашето бебе. Презрамките пък стават тънки и се деформират чувствително, което се отразява и върху комфорта на родителите.

Как най-бързо да разберете дали пред вас е оригинална или фалшива Ergobaby.

  1. Всяка раница притежава уникален код, който може да проверите за автентичност, директно на официалният сайт на производителя.
  2. Пазарувайте единствено и само от доверени партньори на марката, какъвто е Сгушени.
  3. При покупка, изисквайте касов бон/платежен документ. Ergobaby предлагат 10годишна ErgoPromise ограничена гаранция, която е в сила, единствено и само , ако се предостави документ за покупка от официален представител на марката.
  4. Цените на Ergobaby продуктите са фиксирани и всички партньори на марката спазват ценовата политика на марката. Ако цената на нова ерго раница е чувствително по-ниска от редовната цена, то най-вероятно става въпрос за реплика.
  5. Освен материалите, може да се натъкнете и на едва доловими различия в шевовете, копчетата, цветовете, формата , линиите и големината на лого и букви. Възможни са и правописни грешки в информационните етикети, които са пришити към самата раница.

За да сме максимално полезни, Ви показваме и серия от сравнителни снимки на оригинална и фалшива Ergobaby раница, модел Omni 360 , като накрая ще ви кажем коя раница каква е!

*Кликнете върху умалените снимки, за уголемяване и обяснение на разликите

Познахте ли оргигинала? Моментът на истината – оригиналната раница Ергобейби Омни 360 е синята. А розовата е фалшивата, която е много добре направена, както виждате. Когато нещо звучи твърде добре, за да е истина, вероятно не е. Една сделка, която не си заслужава риска!

За да сте сигурни,че купувате оригинална раница се доверете на официален представител на марката.А тук може да видите различните модели на Ergobaby , които ние от Сгушени предлагаме.

*Текстът е обект на авторски права и за неправомерното му използване, както и на части от него,  без разрешение или цитиране на източника, ще бъде търсена съдебна отговорност.

*Фото кредит : cristinavancsa.ro

Leave a Reply